Χάρτης Πλοήγησης Συχνές ερωτήσεις Συνδέσεις
 

Νέα
         

 

ΝΕΑ

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου διεξήχθη με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΟ ΛΑΟ: Η λογοκρισία στον πολιτισμό και το δημόσιο λόγο επί Επταετίας», η οποία διοργανώθηκε από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Ν. Αιτωλ/νίας και την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου.
Η εκδήλωση ήταν επανάληψη της εκδήλωσης της Κ.Υ. του 2014 στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση των ΓΑΚ.  Περιλάμβανε Έκθεση αρχειακού υλικού της Γραμματείας Τύπου και Πληροφοριών που φυλάσσεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Β. Δούβλημε το ίδιο θέμα, παραγωγή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής.
Η έκθεση θα παραμείνει στο Μεσολόγγι έως τις 8 Μαρτίου 2018.

Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2 Φωτογραφία 3

 


Η Αρχαιολογική – Ιστορική – Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργάνωσαν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού, με θέμα: «Η χώρα των Θεστιέων στον ιστορικό χώρο και τον χρόνο».
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, με εξαιρετική επιτυχία, στο συνεδριακό κέντρο του ξενώνα «Θέστιος» του Βλοχού Καινουργίου Αιτωλοακαρνανίας στις 14 και 15 Μαΐου 2016.
Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Αιτωλ/νίας συμμετείχαν με εισήγηση της προϊσταμένης κ. Μαρίας Μπακαδήμα και θέμα:  «Η Εκπαίδευση στην περιοχή των Θεστιέων και το Δημοτικό Σχολείο Μουσταφουλίου από τα τέλη του 19ου αιώνα: Αρχειακές πηγές»

Πρόγραμμα                   Εισήγηση 

 

Συνδιοργάνωση με το με το Κέντρο Λόγου και Τέχνης - Ιστορικό Μουσείο ΔΙΕΞΟΔΟΣ έκθεσης αρχειακού υλικού με θέμα "Στα Βήματα Του Μάγερ - Ο Τύπος στο Μεσολόγγι 1824-1924" στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου 2014

Εγκαίνια 29-03-2014

Διάρκεια έκθεσης από 29-03-2014 έως 25-05-2014

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΑΡΧΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΕΣ

 




To παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε
από το Επιχειρησιακό Πρόγραα
Κοινωνία της Πληροφορίας του
Γ΄ΚΠΣ (80% από ΕΤΠΑ - 20% από Εθνικούς Πόρους)